GÜNDEM 3 EYLÜL 2019

3 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Belediye gaspları ile Kürt halkına karşı bir kez savaş ilan edildiğini söyleyen HDP vekili Ömer Öcalan, tüm saldırılara karşı Kürtlerin dimdik durduğunu söyledi.

-İstanbul’da Barış ve Sinema Forumu'nda bir araya gelen sinemacılar, kayyum atamalarına karşı Kürt kentlerindeki sanatçılarla dayanışmayı ve ortak mücadeleyi konuştu.

-Belediye gasplarını AKP-MHP iktidarının son hamlesi olarak değerlendiren, HDP vekili Nusrettin Maçin, "Türkiye’nin en önemli ve büyük metropollerinde kaybeden AKP tekrar Kürdistan’da kayyumları devreye sokmuştur" dedi.

-Mardin TJA Aktivisti Hacer Koç, “Bizleri dün de bu şekilde teslim alabileceğinizi zannettiniz ama yanıldınız. Hiçbir zaman teslim olmadık olmayacağız. Kadınların emeği belediyeleri ve kadın kazanımı olan eşbaşkanlığa yapılan bu saldırılara karşı mücadelemiz daha da büyüyerek devam edecek. Ama asla ödün vermeyeceğiz” dedi.

-Kayyumların en büyük baskı ve saldırıları kadın ve gençlik üzerinde gerçekleştirdiğini ifade eden HDP Mardin Gençlik Meclis üyeleri, “Bizler bu politikalara karşı kadınları en başta da gençleri alanlara çağırıyoruz” dedi.

-Çalışmalarıyla artık ‘halay değil govend’ dedirten dansçı, müzisyen, eğitmen ve koreograf Arjen Brusk, uzun bir araştırma ve çalışma döneminden sonra İstanbul’da başlattığı Kürt dansları çalışmalarını dünyaya taşıyor.

-Mardin’de polisler tarafından dövülen Hamza Yıldırım’ın eline silah sürülerek, parmak izinin alındığı söylenip ajanlık dayatıldı.

-Almanya’nın Brandenburg ve Saksonya’da Pazar günü yapılan seçimlere ırkçı parti AfD’nin aldığı yüksek orandaki oylar damgasını vurdu. Her iki eyalette gözle görülür şekilde kadınlardan çok erkeklerin AfD’ye oy vermesi ise dikkat çekti.