GÜNDEM 31 OCAK 2020

31 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin tüm Ortadoğu'ya yönelik olduğunu söyleyen DBP Amed İl Eşbaşkanı Garip Kandemir, "Sayın Öcalan'ın barış çağrılarına devlet saldırılarla cevap vererek savaş yüzünü bir kez daha gösterdi" dedi.

-Son dönemlerde kadın cinayetlerinde artış olduğunu vurgulayan Avukat Cemal Demir, artışın sebebinin caydırıcı cezalarının olmadığını, bunun da erkeklere cesaret verdiğini söyledi.

-ABD ve İran’ın Irak sahasında devam eden güç mücadelesinin tarihsel arka planı ve vardığı düzey, daha da derinleşip bölgesel güçleri de içine alarak devam edeceğini gösteriyor.

-İsviçre merkezli Wessling Araştırma Enstitüsü, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’de yasaklı beyaz fosfor kullanıldığını belgeledi.

-İktidara yandaş olan çeşitli derneklere veya vakıflara para aktarılmasının suç olduğunu vurgulayan HDP sözcüsü Günay Kubilay, toplanan vergilerin kamuoyuna açıklanmama nedeninin gayri meşru harcamalar olduğunu söyledi.

-Antarktika kıtasında bulunan Thwaites adlı dev buzul tabakasının erimesinin beklenenden çok daha hızlı olabileceği uyarısı yapıldı.