GÜNDEM 4 ŞUBAT 2020

4 Şubat gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbet eyleminde 398’inci haftaya girilirken, Lyon’dan gelen grup üyeleri, Avrupa’nın tecride karşı sessizliğini sert bir dille kınadılar.

-AKP iktidarı ile kadınlara yönelik şiddetin en üst boyuta ulaştığını söyleyen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, özellikle Kürdistan'da kadınlara karşı özel politikaların devreye girdiğini belirtti.

-Maxmûr bölgesinde üç çobanı yaralayan, ardından Maxmûr HPG gerillaları tarafından öldürülen 2 DAİŞ’linin üzerinde çete başı imzalı yelekler, Türk malı gıda ve ilaçlar da ele geçirildi.

-Hakkari’de Havalimanı Müdürü olduğu sırada taciz ve cinsel saldırı iddialarıyla gözaltına alınan ve ardından uzun bir süre açığa alınan Yaşar Saydut, Van DHMİ Müdürlüğü’ne atandı.

-Fransa’da yayınlanan son bir raporda yüz binlerce evsizin yanı sıra milyonlarca kişinin sağlıklı ve insani koşullarda konut sorununun olduğuna dikkat çekildi.

-Dünyadaki her 6 ölümün birinden sorumlu olan kanser türleri büyük oranda yoksul ülkeleri vururken, erken teşhis ve önleyici kampanyaların önemi giderek artıyor.