GÜNDEM 4 EYLÜL 2019

4 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-AKP/MHP’nin 19 Ağustos günü Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesini protesto eylemleri takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Kürt sorununu çözmesi için devletin doğru bir şekilde yaklaşması gerektiğini söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bêsê Hozat, Önderliğimizden gelen mesajlar doğru okunmalı" dedi.

-Kayyumların en büyük baskı ve saldırıları kadın ve gençlik üzerinde gerçekleştirdiğini ifade eden HDP Mardin Gençlik Meclis üyeleri, gençleri alanlara çağırdı.

-İdil Belediyesi Eşbaşkanları Murat Şen ve Songül Erden, “Burada kayyum, halkın parasını yandaşlarına peşkeş çeken kişidir. Buna bir kez daha izin vermeyeceğiz” dedi.

-KCDP üyelerinden Fidan Ataselim, yargının da cinsiyetçi olduğunu, her gün kadınların ölümüne yol açan erkekliğin sürmesine ve meşruiyet zemininin yaratılmasına sebebiyet verdiğini söyledi.

-Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde keyfi hücre cezalarına tepki gösteren siyasi tutsaklar gardiyanların coplu saldırısına uğradı.

--Heval Şervan, adım adım Sur İçi’nden Sur’ların zirvesine ulaştığında dağların sonsuzluğuna, Andok’un asiliğine verir yüreğini.

Van’a mülteci akını devam ediyor. Van Şehirler Arası Otogarında yüzlerce mülteci aylardır, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

-Dünyada her yıl milyonlarca kişi kızamıktan dolayı yaşamını yitirirken, aşıların yetersizliği ve tedavi olanaklarının azlığının ölümlerin temel nedeni olduğu bildiriliyor.