GÜNDEM 5 EYLÜL 2019

5 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-AKP/MHP’nin 19 Ağustos günü Amed, Van ve Mardin belediyelerini gasp etmesini protesto eylemleri takip edilecek.

-Avrupa’daki Kürtlerin Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla aralıksız olarak sürdürdüğü Strasburg’daki nöbet eylemini, Almanya’nın Saarbrücken şehrinden gelen 4 kişilik yeni grup üstleniyor.

-TJK-E 19 Temmuz'da "Değişim ve Özgürlük İçin Sen de Ayağa Kalk" şiarıyla başlattığı hamlenin ilk büyük eylemini 7 Eylül'de Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde yapacak.

-Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin iktidar tarafından gasp edilmelerine tepki gösteren Alevi kurumları temsilcileri, kayyumların darbe geleneği olduğuna dikkat çekti.

-Türk devleti, Hakkari merkeze bağlı mahallelerde ‘güvenlik’ gerekçesiyle yollara hendek ve kayalar koyarak, halkın yaşamını zorlaştırıyor.

-Çocuk yaşlarda gerilla yaşamına dahil olan Amed Tozo da Cilo gibiydi; sağlam, asi, sade ve direngendi. 14 yıllık gerilla yaşamı örnek alınan Tozo, 1 Eylül 2006’da Geman Tepesi’nde şehit düştü.

-Kayyumun hiçbir iş yapmadığı temel sorunları bile olduğu gibi bıraktığı Şırnak’ın Balveren beldesinde HDP’li belediye, dört aydın yoğun bir tempoyla çalışıyor. Belediye, gençlik merkezinin hazırlığını tamamladı.

-Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nün AKP’nin seçim vaadi sonrası millet bahçesi yapılacak olmasına karşı çıkan öğrenciler, ‘Yıldız Millet Bahçesi Olmasın!’ diyerek diğer ihtiyaçlarına dikkat çekiyor.