GÜNDEM 6 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Barış için Kürt Halk Önderi Öcalan ile bir an önce diyalog kurulması gerektiğini söyleyen HDP vekili Tülay Hatimoğulları, CPT'nin açıkladığı raporun dikkate alınması gerektiğini belirtti.

-Sakarya’da Kürtlere yönelik saldırıları değerlendiren siyasetçi ve insan hakları aktivistleri, AKP’nin Kürtlere yönelik ırkçı ve savaşçı tutumumun halkta yerini bulduğunu söyledi.

-Sakarya’da yakın akrabalarının maruz kaldığı saldırının üstünün örtbas edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Şirin Demir, “İnsanı kendi memleketinde ezmeye çalışıyorlar” dedi.

-Yazar Tamer Çilingir, 6-7 Eylül Pogromu'na dikkat çekerek, "Tarihte yaşanan haksızlık cezalandırılmadıkça tekrarlanıyor. Geçmişiyle, tarihiyle hesaplaşamayan toplumlar, doğru bir mücadele hattı kuramaz" dedi.

-Kürdistan'da bir devlet politikası olan tecavüz saldırıları, uzman Çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne uğradıktan sonra yaşamına son veren İpek Er'in olayına benzer hikayelerin yaşanmasına neden oluyor.

-Tarih ile kucaklaşmak PKK'de var olan bir gerçeklik. Fedakar ve mücadeleye bağlılığı ile bilinen Şilan Koçer, Kürt Halk Önderine, halkına ve gerillaya layık bir militan oldu.