GÜNDEM 7 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-TJA aktivisti Zelal Bilgin, üniformalı kişilerin, Türkiye sahasında koruyucu ve güvenliği sağlayan bir durumdayken Kürdistan'da şiddetin ve tecavüzün faili olduğunu söyledi.

-Bu fotoğrafları çektikleri an zaferi kazanmışlardı, çünkü halkının onuru, özgürlüğü, kurtuluşu için ölümsüzlüğe koşmak, en büyük şerefti. Onları hatırlayın!

-Demokratia isimli Yunan gazeteye konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, “Türkiye’nin şu anki politikası yok etme üzerinedir, yani sosyal-darvinist bir politikadır, yokluğumuz üzerine bir politika üretiliyor, demografik bir mühendislikle Kürtler ortadan kaldırılmaya çalışılıyor” dedi.

-“Efrînê Evînê” müzikal belgeselin yönetmenliğini yapan Zekeriya Efrîn, yaptıkları çalışmayla, işgalcilere "Ne kadar saldırsan da işgal etsen de kültürümüzü yok edemezsin" mesajı verdiklerini söyledi.

-Sıfır Ayrımcılık Derneği başkanı Elmas Arus, Roman çocuklarının salgınla eğitime erişimde daha da vahim bir duruma düştüklerini belirterek, mevcut tablonun değişmesi gerektiğini söyledi.

-Belarus’un başkenti Minsk Devlet Başkanı Lukaşenko karşıtı kitlesel gösterilere sahne oldu. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen kadınların öncelik ettiği gösterilere on binlerce kişi katıldı.