GÜNDEM 1 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan, “Kadın kurtuluş ideolojimiz, kadın özgürlükçü, ekolojik, demokratik çizgimiz temelinde gelişen sistemleşme çalışmalarımız tarihte ilktir” dedi.

- Türk devletinin saldırılarında yaşamını yitiren Şoreş Masîro, şehit düşmeden önce verdiği röportajda, Kürt halkına, ajanlara karşı dikkatli olma ve düşmana inanmama çağrısında bulunmuştu.

- Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada 10. yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Ronahi Kadın Meclisi üyeleri devraldı.

- Ülkede baskı ve sömürü politikalarının en fazla dayatıldığı Dersim’de konuştuğumuz halk, ekonomik krizin sorumlusu olarak Erdoğan’ı işaret ederken, çözümün ise ancak demokratik ve adil bir ortam ile sağlanabileceğini vurguluyor.

-Direnişlerini kazandıkları halde yeniden 95’i işten atılan Urfa’daki Uğur Tekstil işçileri, sendikanın patron ile anlaşmasını eleştirse de örgütlenme fikrinden vazgeçmeyeceklerini vurguluyor.

- 25 Kasım günü yaşamını yitiren abisi Aziz Akın'ı anlatan sanatçı Cewad Merwanî, "Abim işkencelerden geçti, cezaevinde yattı ama hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmedi. Hayatının sonuna kadar devlete ne baş eğdi, ne sır verdi" dedi.