GÜNDEM 1 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Tüm varlığı yasaklanmış bir halkın meşru savunma hakkı evrensel hukukta ve ulusal anayasalarda vardır. Bu hakkı kullanmamak hukuk dışıdır. PKK’nin meşru savunma çizgisi hem bir anayasal hak hem de halkına karşı kutsal bir görevdir. Hiçbir hukuk kurumu bu hakkını kullanmasından ötürü Kürt halkını suçlayıcı olamaz. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-7. Bölüm

- 5 aydır Kürdistan dağlarında kimyasal silah kullanılmasına rağmen tüm dünyanın buna sessiz kaldığını söyleyen YJA Star Askeri Konsey üyesi Beritan Dersim, "Uluslar arası güçler söz konusu Kürtler olunca kimyasal silah saldırılarını onaylıyor" dedi.

- Belçika’da Kürt yetkililere karşı suikast planlayan ekip deşifre oldu ve benzeri görülmemiş bir dava açıldı. Soruşturma suikast timinin kimlikleri tespit edilirken, Fransa’da üslendikleri ve Ankara ile doğrudan bağlantıları ortaya çıktı.

-KON-MED, “DEM DEMA AZADÎYÊ YE-ÖZGÜRLÜK KAZANACAK-,ÖCALAN IÇIN HAREKETE GEÇ“ şiarıyla Fransa`nın Strasbourg kentinde yarın düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

- 28. Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği, 23 Ekim günü Freiburg’da düzenleniyor.

- KOMAW, Türk devletinin HPG gerillalarına yönelik kimyasal silah kullanmasını yaptığı açıklamayla kınadı.

-Yeni yayın dönemine giren kadın gazetesi Newaya Jin’ın Ekim Sayısı “Küresel taaruz”a karşı özgür yaşamı savunmak” manşetiyle çıktı.

-Stêrka Ciwan Dergisi, ‘‘Bi tolhildana şehîdan em ê komployê parçe bikin!’’ manşetiyle 221. sayısında okurlarıyla buluşuyor.