GÜNDEM 1 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Zilar Stêrk, Zîlan’ın fedai eyleminin ideolojik, toplumsal, siyasi ve kadın mücadelesi açısından çok büyük bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

- HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, "Bir tarihsel kırılmayla karşı karşıyayız. Toplum, ya faşist blok tarafından kalıcı bir şekilde teslim alınacak ya da biz faşizmi teslim alacağız" dedi.

- İşgalci Türk devleti Bakurê Kurdistan ve Rojhilat arasında inşa ettiği “güvenlik duvarı”nın ardından bölgeyi askeri yasak bölgeye dönüştürdü. Duvarın yapıldığı bölgenin iki kilometre çevresi yasak bölge ilan edilince köylüler meralara bile çıkamaz oldu.

- Avukat Cihat Açıkalın, Hatay’da imar planının bilerek bayram tatili dönemine getirilip itiraz hakkının engellenmek istendiğini belirterek, rezerv alanı uygulamasının da mülkiyet hakkını ortadan kaldırdığını söyledi.

- Burası Kurdistan işte… Burası Kurdistan’ın her bahar kekik kokan dağları. Gökyüzünü en geniş, en yakından görebildiğiniz, hiçbir işgalciye geçit vermeyen sarp dağlarıyla çevrili Kurdistan. Laleş Rênas’ın yazısı