GÜNDEM 10 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi’nin kaçırılıp esir alınmasıyla sonuçlanan uluslararası komploda kimi direkt, kimi de dolaylı 14 devlet yer aldı. 129 günün baş aktörü ise dönemin ABD yönetimiydi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Avrupa’da düzenlen eylemler takip edilecek.

-Antonio Gramsci Halk Okulu, Il Bene Comune Dergisi ve COBAS Öğretmenler Sendikasi-Sardunya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü kampanyasına katıldı.

-Geçtiğimiz yıl 400 esnafın kepenk kapattığı Van’da esnafın sorunları 2021 yılında da sürüyor. Van esnafı söz konusu gidişatın devam etmesi halinde kepenk kapatacaklarını belirtti.

-Kürt Dil Platformu sözcülerinden Vahit Aba, Kürt dilinin önemi ve kamusal alandaki kullanımına ilişkin konuşarak, "Geleceğimiz Kürt dilinin yaşamasına bağlıdır" dedi.

-Türkiye’nin de paralı çeteleriyle müdahalede bulunduğu Libya’da geçici hükümetin kurulması için çalışmalar sürerken, ‘çatışmalara karışmamış ülkelerden’ gözlemci talebi dikkat çekiyor.