GÜNDEM 11 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Avrupa’da düzenlen eylemler takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndan Garê'ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-129 gün süren uluslararası komplo günlerinin 66’sı Roma’da, 37’si Moskova’da, 13’ü Nairobi’de, 8’i Bişkek’te ve 5’i de Atina’da geçti, ancak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kaçırılıp esir düşürülmesinde 14 başkent rol oynadı.

-Uluslararası komplonun esas hedefinin Kürt Halk Önderi ve özgürlük hareketini tasfiye etmek olduğunu belirten KJK Yürütme Komitesi üyesi Zerin Ruken, “Demokratik ulus çizgisi kadın, halklar öncülüğünde zirveleşmiştir” dedi.

-Uluslararası komplonun esas hedefinin Kürt Halk Önderi ve özgürlük hareketini tasfiye etmek olduğunu belirten KJK Yürütme Komitesi üyesi Zerin Ruken, “Demokratik ulus çizgisi kadın, halklar zirveleşmiştir” dedi.

-ÖHD üyesi avukat Rıza Polat, Kürt Halk Önderi Öcalan’a karşı geliştirilen komplonun tüm Kürt ve Ortadoğu halkına karşı geliştiğini belirterek, komplonun özel tecrit yöntemleri ile devam ettiğini belirtti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin konuşan HPG komutanlarından Cengin Welat, komplonun tecrit ile devam ettiğini belirterek, "Direniş ile tecridi kıracağız" dedi.

-Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarında saldırısına uğradığı sivil şahısların TRT Haber’e çıkıp kendilerini mağdur gibi sunmalarına tepki gösteren öğrenci Hasan Doğan, işin aslını anlattı: "Polis bizi işaret etti, faşist grup saldırdı."

-Boğaziçi Dayanışması’ndan öğrenciler hedef gösterilerek ölüm tehdidi aldıklarını eylemlere katılanların çoğunun hayatında ilk defa polis saldırısı ile yüz yüze geldiğini ama vazgeçmediklerini ifade ediyor.

-Çin’i ‘Bir numaralı stratejik rakibi’ olarak tanımlayan ABD yönetimi, bu ülkeye karşı izlenecek politikaları belirlemek için Pentagon bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulacağını duyurdu.