GÜNDEM 12 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Avrupa’da düzenlen eylemler takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndan Garê'ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası komplonun suç ortakları olan ABD ve diğer güçlere seslenen PKK Yürütme Komitesi, “Ellerini Kürt kanından çekmeli ve AKP-MHP faşizminin sömürgeci-soykırımcı saldırılarına daha fazla destek vermekten vazgeçmeli” dedi.

-KJAR Koordinasyonu, uluslararası komplonun 23. yılına girerken Kürdistan’daki mücadele duruşuyla komplocu güçlerin kirli siyaset ve emellerinden tarihsel olarak hesap sorulduğunu vurguladı.

-Peace in Kurdistan Campaign-Kürdistan’a Barış Kampanyası tarafından yapılan açıklamada, 22 yıldır esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu’da barış ve haklar için rolüne işaret edilirken, derhal serbest bırakılması istendi.

-Milletvekillerinin, Türkiye'nin Efrîn'deki işgali ve katliamları hakkındaki sorularını yanıtlayan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Efrîn işgalini yorulmadan ikili görüşmeler ve uluslararası alanda gündeme getirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

-Van'da askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 20 yaşındaki M. Ali Nametoğulları'nın durumu ciddiyetini koruyor. Nametoğulları, hastanede verdiği ifadede askerlerin önce kendisini dövdüğünü, ardından da kurşunladıklarını belirtti.

-Almanya’nın 33 şehrinde örgütlü olan Müdahaleci Sol (Interventionistische Linke - IL) da “Zamanı geldi” hamlesine katıldığını açıkladı.

-İngiltere’de yayın yapan Saffron Walden Reporter, Inlington ile Hackney Gazette’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı ile ilan verildi.

-Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepki gösteren MÖP, “Garê işgal saldırısına karşı olduğumuzu, halkların demokratik birlikteliği için fedaice savaşan Devrimci Gerilla’nın yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

-Danimarka ve Almanya’da yürütülen operasyonlarda, bir saldırı hazırlığında olduklarından şüphelenilen en az 13 kişinin yakalandığı duyuruldu.