GÜNDEM 12 AĞUSTOS 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 15 Ağustos Atılımı’nın 39. yılı nedeniyle açıklama yapan PKK Yürütme Konseyi, Eruh ve Şemdinli eylemleriyle başlayan özgürlük direnişinin bugün Kürdistan’ın dört bir yanında zafer yolunda ilerlediğini kaydetti.

- 15 Ağustos Atılımı’nın toplum ve kadın devriminin temeli olduğunu vurgulayan KONGRA-GEL, “Türk devlet işgaline ve KDP ihanetine karşı bugün Zap, Avaşîn, Metîna'da başaran ve bütün planları boşa çıkaran ruh, bu direniş ruhudur. Bu ruhu yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

- Kürtlerin kendi topraklarında, Türk devletinin ise işgalci olduğunu söyleyen HPG komutanlarından Dr. Mazlum Dersim, “Çıkacak olan da Türk devletidir. Defedene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

- PKK Yürütme Komitesi, “Kürt gençliğini, Türk devletinin alçakça katlettiği KODAR ve PJAK kurucu ve yöneticilerinden Rêzan Cawid’in ve tüm Kürdistan şehitlerinin intikamlarını almaya çağırıyoruz” dedi.

- YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, 15 Ağustos’tan YJA Star’a kadar kadın gerillacılığının gelişimini ANF’ye yazdı.

- Düşman, kaybettiği prestijini yeniden kazanmak için dağ komandolarını getirip halka saldırtmaya başlamıştı. Dağlarımız, "dağ komandolarını" bitkin düşürüyordu. -Mahsum Korkmaz’ın kaleminden -5

- Demans hastası Kürt Siyasetçi Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılmasını isteyen abisi Alaattin Tuğluk, Çevik Bir örneğini vererek çifte standart uygulayan ATK’ye, “Hukuken iki elim yakalarında” dedi.

- Cemevlerine saldırıyı bizzat Süleyman Soylu planlamış ve örgütlemiştir. Saldırı için seçilen kişi de bunların adamıdır. Bu saldırı bir kesim Alevi’yi kendi yanlarına çekme projesinin bir enstrümanı olarak kullanılacaktır. -Hüseyin Ali’nin yazısı