GÜNDEM 12 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Zagroslarda savaşan MLKP gerillası Munzur Baran, tepeden tırnağa çürüyen ve mafyalaşan sömürgeci faşist Türk burjuva devleti ile işbirlikçilerine asla geçit vermeyeceklerini söyledi.

- Onur Direnişi’nin 4’üncü gününde büyük zayiat veren TC çete ordusu mensuplarına moral vermek için devreye giren Erdoğan, Serêkaniyê’de kontrolü tamamen ele geçirdiklerini açıkladı. Oysaki Türk devleti ve çeteleri, o gün kent merkezine bile girememişti!

- Kendi birliklerinden veya hastaneden firar edip Onur Direnişi’ne katılmak üzere yönlerini Serêkaniyê’ye veren bir grup savaşçının baştan sona yaşadıklarını, grupta yer alan Mîtan Qamişlo ve Herekol Qamişlo anlattı.

- Kuzey ve Doğu Suriye halkları KDP’nin Xelîfan’da pusu kurarak haince şehit ettiği gerillaların cenazelerini almak için bir haftadır gece gündüz sınırda eylemde. Eylemciler, “Yeter artık. Sabrımız kalmadı. Sınırları yıkar, gider, cenazelerimizi alırız” diyor.

- Gasp edilen HDP’li Başkale Belediyesi’ne kayyum olarak  atanan Kaymakam Asım Solak’ın eşi Esra Solak da Eğitim Şube Müdürlüğü’ne atandı. Solak, rant ve kırımla meşgulken Şube’ye uğramayan eşi de AKP çalışmalarıyla meşgul.

- Küresel ısınma ve kuraklık, Van Gölü’nde su seviyesinin düşmesine neden oldu. Van Gölü havzasında bulunan birçok irili ufaklı göl, dere, baraj ve kaynak suyu ise kurudu.

-La Palma adasındaki Cumbre Vieja volkanının kuzey kanadı çökünce, saatte 700 metrelik korkutucu bir hızla ilerleyen bir lav seline dönüştü.