GÜNDEM 12 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Son dönemlerde batılı ülkelerde Kürtlere yönelik artan baskıların bir eşgüdüm ve işbirliği içinde yürütüldüğünü söyleyen Ferda Çetin “ABD, Fransa ve İsveç bir eşgüdüm ve ortaklık içinde, ‘Kürtlere evet, PKK’ye hayır politikası geliştirmektedir” dedi.

-HDP’nin kapatma davasına ilişkin konuşan tecrübeli siyasetçi ve hukukçu Cebbar Leygara, "HEP ve DTP arasında nereden bakarsak 25 yıl geçmesine rağmen, kapatılma gerekçeleri ve kararları aynıdır" dedi.

-ÖHD’li Av. Veysi Eski, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine tüm hukuk kurumlarının karşı çıkması gerektiğini belirterek, "Hapishanelerdeki hak ihlalleri özelikle siyasi mahpuslar açısından tahammül sınırlarını zorlamaktadır" dedi.

-AB, Türkiye ilişkilerinden halklar ve demokrasi lehine bir şey çıkmayacağını söyleyen gazeteci Ayşegül Karakülhancı AB yetkililerinin Türkiye ziyaretiyle Erdoğan’ın eline propaganda malzemesi verildiğini, Türkiye içinde baskıların artacağını söyledi.

-Polonyalı bir vakıf, Auschwitz-Birkenau’da SS’lerin kantin olarak kullandığı yeri restore etmek istiyor.