GÜNDEM 12 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Kalkan, Kürdistan Özgürlük Gerillasının Türk faşizmi karşısında 14 Temmuz ruhu ve çizgisi temelinde Zap, Metîna ve Avaşîn’de askeri zafer elde ettiği gibi gibi demokratik siyasetin de sorumluluk alarak siyasi zafer kaydedebileceğini söyledi.

- Kürt siyasetçi yazar Fuat Kav, 14 Temmuz direnişinin Kürdistan tarihinde dönüm noktası olduğunu belirterek, ”Direniş ruhu bugün Kürdistan dağlarında hayat buluyor” dedi.

- Görüşme olacağına ilişkin yapılan spekülasyonlara rağmen İmralı kapılarının bayramda dahi açılmamasına sitem eden Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, “Bu devletten de hukukundan da hiçbir beklentim yok” dedi.

- Anayasa grev hakkını tanımlıyor ama aynı mevzuat grevin ne hallerde yasaklanacağının da altını çiziyor. Yani Anayasa grev yasağını içeriyor.

- Rojavalı yurtseverlerden Newaf Xelîl, PKK’nin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesinin, Kürdistan tarihinde yapılamaz denilenleri yaptığını söyledi.

- Tarihte Kabil zihniyetine karşı en anlamlı savaşlardan biri, 14 Temmuz direnişidir. İnsanın, insan olarak kalma kavgasında bir zirvedir. Habil gibi ölümün öldüremediği yaşayanlar oldular.