Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

GÜNDEM 13 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde 460’ıncı haftasında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni, Almanya’nın Mannheim ve Saarbrücken kentlerinden gelen grup devraldı.

-TAJÊ üyesi Zehrê Şemo, Êzidî halkının onayı olmadan Şengal'e ilişkin imzalanan hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini belirterek, "Bundan sonra kimseye boyun eğmeyeceğiz" dedi.

-ÖHD Hapishaneler Komisyonu Eşsözcüsü Destina Yıldız, İmralı tecridine karşı açlık grevinde olan tutsakların talebinin 4 dakikalık bir telefon görüşmesiyle geçiştirilemeyeceğini vurgulayarak, "Geç olmadan adım atılmalı" dedi.

-İktidarın zulmüne karşı sessiz kalan muhalefeti eleştiren HDP vekilleri Dilşad Cambaz ve Hüda Kaya, bu sorumluluğun sadece HDP'lilerin değil, toplumun her kesiminin sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

-Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı zulme karşı gelip gerilla saflarına katılan Avareş Tolhildan; 30 Mayıs 2020 yılında 3 yoldaşı ile birlikte şehit düştü. Avareş, Xakurke’nin bağrında Botan’ın asi yürekli gerillası olarak kaldı.  

-Yıllarca Türk devletine silah teknolojisi satan Kanada, Yukarı Karabağ’da kullanıldığı gerekçesiyle Türkiye’ye silah satışlarını iptal ettiğini duyurdu.

-Dünyanın önde gelen çevreci örgütleri, uluslararası deniz nakliyat şirketlerinin yeterince denetlenmemesinin sonucu olarak on binlerce dev konteynerin içindeki zararlı ürünlerle birlikte okyanusları kirlettiğine dikkat çekiyor.

-1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin açıklama yapan BMG, "Faşist iktidarın 1 Mayıs’ı yasaklama ve engelleme tutumuna karşı 'her yer 1 Mayıs her yer direniş' şiarını kuşanarak tüm üretim ve yaşam alanlarında 1 Mayıs’ı özüne uygun olarak karşılayacağız" dedi.

-Ekvator’da 11 Nisan’da yapılan ikinci tur başkanlık seçimlerini yüzde 52,5 ile bankacı Guillermo Lasso kazandı.

-Belarus hükümeti, muhalefete destek vermekle suçladığı Euronews kanalının ülkede yayın yapmasını yasakladı.