GÜNDEM 13 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişinin 40. yıl dönümünü kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “14 Temmuz direnişini daha fazla anlamaya, işgale ve ihanete karşı 14 Temmuz ruhuyla savaşan gerillanın yanında yer almaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

-  Zap savaşında her türlü kimyasal silahın yanında fosfor bombaları da kullanan Türk ordusunun fosfor suçlarına ilişkin sicili kabarık.

- TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, pişmanlık dayatmasını kabul etmeyen tutsakların tahliyelerinin ertelenip hücrelere atıldıklarını söyledi.

- Van’da kayyum belediyeleri, 21-B maddesini işleterek vurgunu sürdürüyor. Özalp’ta kayyum, üç yıldır parke taşı ihalesini yüzde 1 kırımla AKP’li firmaya peşkeş çekiyor.

- Her dönem kendi militanını, her savaşın komutanını ortaya çıkaran Kürt Özgürlük Hareketi, bugün de gerillasının 14 Temmuz direnişçilerinden devraldığı direniş bayrağını zafer evresine dönüştürmüştür. Ve zafere yürüyen gerillanın direnişi artık durdurulamaz.

- Bugün 14 Temmuz bayrağı Metîna, Zap ve Avaşîn'de dalgalanıyor. Gerillalar heval Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'in yarattığı direniş temelinde Kürdistan dağlarında destan üstüne destan yazıyor.

- Savaş koşullarında kurulan Jinwar köyünde komünal sistemin uygulandığını söyleyen Jinekoloji Akademisi Üyesi Rûken Rojda, "Kadınlar Rojava Devrimi ile yaşamın her alanında öncülük edebileceklerini ispatladı" dedi.