GÜNDEM 14 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-15 Şubat uluslararası komployu protesto etmek amacıyla düzenlenecek eylemler takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndan Garê'ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-KCK Genel Başkanlık Konsey Üyesi Zilar Sterk, 15 Şubat Uluslararası komplonun 22. yıldönümü vesilesiyle komplonun tarihsel ve güncel yanlarını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlama amaçlı başlatılan hamleyi ve bu hamlenin küreselleşen yönlerini, sahipleniş düzeyini, geliştirilen eylemsellikleri ANF'ye değerlendirdi.

-15 Şubat 1999’un ardından çok sayıda ARGK gerillası fedai eylemini tercih etti. Şehristan Botan Batman’da, Akif MİT binası önünde, Ferhat Berwar Başkale’de ve Zîne Gülistan da Taksim meydanında eylemleriyle Türk devletine korku saldı.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik uluslararası komploya ilişkin konuşan HDP vekili Feleknas Uca, "İmralı'daki işkence ve izolasyon sistemi Guantanamo'yu geçmiş durumda. Fakat bu işkence sistemine tüm dünya göz yumuyor" dedi.

-AKP iktidarı döneminde daha da artan kadına yönelik şiddete değinen TJA aktivisti Medine Ölçen, kadın katliamları ile tüm yaşam alanlarının hedef alındığını söyledi.

-Yarın Avrupa saatiyle 20.00’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleşen komplonun online bir panelde ele alınacak.

-İngiltere sendikalarının geliştirdiği 'Öcalan'a Özgürlük' kampanyasına destek çağrısında bulunan Britanya Kürt Halk Meclisi üyeleri, Kürt Halk Önderi Öcalan özgürleşene kadar kampanyaya devam edeceklerini belirtti.

-HDP Van İl Eş Başkanları Handan Karakoyun ve Fikret Doğan, tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan tutsakların durumuna dikkat çekerek, duyarlılık çağrısında bulundu.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Kanada’da yayın yapan National Post gazetesine de ilan verildi.