GÜNDEM 14 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt halkının “Onur Günü” dediği 14 Temmuz 1982’de startı verilen tarihi direnişte PKK’nin öncü kadroları M. Hayri Durmuş, Kemal Pir, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz şehit düştü.

- Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, “Düşman hiçbir yere bedelsiz giremez. Attığı her adımın faturası kesilir. Savaş uzadıkça bunun şiddeti artacaktır” dedi.

- "Eğer Kürdistan'da ulusal direniş eyleminin, bilincin ve savaşın önü alınamıyorsa, dalga dalga tüm topluma yayılıyorsa, savaşımız gittikçe önünde durulmaz bir sel haline geliyorsa, bunun tek büyük kaynağı direniş şehitleridir. Mücadele, artık bu kaynaktan gelişecek ve zafere gidecektir."

- AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm zorbalığı nedeniyle bayramı da elektriksiz ve susuz geçiren Fetihtepe Mahallesi sakinleri, “Bize Kerbela’yı yaşattılar burada. Unutmayacağız” dedi.

- Bir Newroz gecesinden 14 Temmuz sabahına uyandı direniş. Bir çağ başladı Kemalce, bir çağa vuruyor kendini insanlık. 14 Temmuz sabahında Kemal’e eriyor direniş. Çoğaldıkça çoğalan bir ruh doğuyor evrene.

- Tarihe bir yiğitlik öyküsü daha geçmiştir Kürdistan dağlarında. O da Rojhilat’ın Kamyaran bölgesinden bir köyde doğan Rustemê Kamyaran’ın öyküsüdür.