GÜNDEM 16 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Metîna, Avaşîn ve Zap'taki gerilla güçlerine seslenen HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, "Gerilla 2 şeye çok dikkat etmeli. Birincisi; akıllı, sabırlı, cesur, planlı hareket etmeli. İkincisi de; aktif savunma savaşını daha fazla geliştirmeli" dedi.

- Salih Cizîr’in Maxmur’da halkına büyük bir adanmışlıkla hizmet ederken 5 Haziran 2021’de Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düştüğünü açıklayan PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi, işgalci devlet ve hain işbirlikçilerinden mutlaka hesap soracaklarını vurguladı.

-25 Haziran’da Düsseldorf’da Defend Kurdistan öncülüğünde gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinge herkesi katılmaya çağıran KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, “Bu eylemimiz bütün eylemselliklerin bir zirvesi, bir toplamı olması gerekiyor” dedi.

-YJK-E, 18 Haziran Cumartesi günü Frankfurt’ta düzenlenecek olan 16. Zilan Kadın Festivali için hazırlıkların tamamlandığını belirterek tüm kadınlara katılım çağrısında bulundu. 

-Savaşa, yoksulluğa, sermayenin sömürü planlarına karşı çıkmayıp 'Mülteciler geri gitsin' diyen anlayışa dikkat çeken Hilmi Mıynat, ‘ikamete kapatma’ ve ’seyreltmenin’ çözüm olmadığını söyledi. 

-Bu Pazar Kolombiya seçimlerinin tarihi rövanşı yapılacak. Petro kazanırsa, "solcular, yerli halklar, Afrolar ve kadınlar asla iktidara gelemez" anlayışı da kırılabilir.