GÜNDEM 17 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-TUHAY-DER Eşbaşkanı Esin Çelik, tutsakların yakın zamanda ağır bir açlık grevinden çıktığını hatırlatarak, ciddi riskler olduğunu ve adım atılması gerektiğini söylüyor.

-Kandıra 1 No'lu F tipi cezaevinde tutulan yazar Muhammed İnal, ablası Süheyla İnal ile yaptığı telefon görüşmesinde, toplumsal duyarlılığın artması ve zindan direnişlerine karşı daha duyarlı yaklaşılması gerektiği çağrısında bulundu.

-HDP Eğitim Politikaları Komisyonu Eşsözcüsü Ender Öndeş, iktidarın, tekleştirme politikasını her alanda sürdürdüğünü belirterek, Boğaziçi’ne kayyumun da bunun parçası olduğunu söyledi.

-Kardeş gibi büyüdükleri Zilan ile PKK saflarına katılan gerilla Viyan, "Şehit Zilan'ın şahadeti beni çok etkiledi. Onun yerini asla boş bırakmayacağım" dedi.

-Pakistan’da her yıl binlerce tecavüz vakasının cezasız kalmasında yoğun tepkilere rağmen halen uygulanan bekaret testinin etkili olduğu gerçeği ortada duruyor.

-Arjantin’de bilim insanları tarafından keşfedilen bir dinozor fosilinin gelmiş geçmiş yaşamış en büyük kara canlısı olabileceği bildirildi.

-Endonezya’nın başkenti Bali’deki Uluwatu tapınağındaki “Hırsız” maymunlar, ziyaretçilerin değerli eşyalarını çalıyor ve yiyecek karşılığında iade ediyor. Maymunlar “değersiz” eşyalara da pek ilgi göstermiyor.