GÜNDEM 18 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan 'Büyük Gemlik Yürüyüşü'nün yeni bir atılım olduğunu belirten Sozdar Avesta, "Milyonlarca insan Rêber Apo'ya özgürlük istedi. Bu mücadele Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar devam edecektir" dedi. 

-- Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’nda yenilgiye uğrayacağını belirten HPG gerillası Mazlum Amed, “Düşman gerilladan darbe yiyecek ama nerden geldiğini bilmeyecek. Düşmanı beyninin ortasından vuracağız” dedi.

- Haziran 1998’de Çanakkale Cezaevi’nde gerçekleştirdiği eylem sonucu şehadete ulaşan Sema Yüce’yi anlatan PKK Merkez Komite üyesi Cemal Şerik, “Sema Yoldaş yol gösteriyor, görev yüklüyor. Semaca bir direnişle görev ve sorumluluğumuzu yerine getirebiliriz” dedi. 

- İnsan hakları kuruluşları ve hukukçuların organizesiyle Almanya'nın başkenti Berlin'de “28 Yıllık PKK Yasağı: Şimdi Biz Konuşuyoruz” adıyla iki günlük forum düzenlenecek.

- Şengal’de Şeşo ailesi, aslında Barzani hanedanlığının bir minyatürü gibidir. Kürtlerde Barzani ailesi neyi ifade ediyorsa, Êzidî toplumunda da Şeşo ailesi öyledir.

- HDK Ankara Eşsözcüsü Dilek Yılmaz, HDP İzmir İl binasında Deniz Poyraz’ın katledilmesinin, sadece HDP’li bir aktiviste değil, Kürt halkının iradesine saldırı olduğunu söyledi. 

-  ANF, Uluslararası Koalisyon güçlerinin 16 Haziran günü Cerablus’ta üç köye düzenlediği, Türk işgali altındaki bölgelerin DAİŞ’in güvenli bölgeleri olduğunu bir kez daha kanıtlayan operasyonun detaylarına ulaştı.

- Ekonomist Mustafa Sönmez, iktidarın döviz garantili KKM formülünden dolayı hazineden 21 milyar TL’nin üstünde para çıktığını söylerken son açıklanan GES’in ise vaadinin düşük olduğu ve ona ilginin de az olacağı görüşünde.