GÜNDEM 19 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, yazar Rıfat Ilgaz’ın “En değme mahkum bile en fazla iki yıl dayanmıştır” dediği İmralı’daki tecrit ve işkence sisteminde tam 21 yıldır, hem direniyor hem de üretiyor.

-Kürt halkının sadece kendileri için değil, bütün dünya için alternatif bir demokrasi modeli sunduğunu söyleyen Uluslararası Barış Heyeti üyesi Felix Padel, “Öcalan’ın yazıları bütün dünya için önemli” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önünde başlayan oturma eylemi takip edilecek.

-Türk devletinin Musul ve Kerkük'e uzanmak için hazırladığı Ovaköy Sınır Kapısı projesine KDP ve ABD'yi de katarak gerçekleştirmeye çalıştığı belirtiliyor. Rojava ve Başûr için iki tarafı keskin bıçak olan projenin ilk adımı ise Şengal'de atıldı.

-Onun adı, nasıl yürüyeceğinin en güzel ifadesiydi. Uğruna şu anda en güzellerimizi verdiğimiz; özgürleşmesi, kurtuluşu uğruna en güzellerini tohum gibi serptiğimiz bir anlamı vardı. Toprak, adı Toprak’tı. Toprak gibiydi.

-Şili'de geçen yıl metro ücretlerine yapılan zamlara karşı başlatılan ve 18 Ekim'de doruk noktasına ulaşan ve ülke çapında yaygınlaşan eylemlerin yıl dönümü dolayısıyla Şili halkının mücadelesine destek vermek için Stockholm'de dayanışma eylemi düzenlendi.