GÜNDEM 19 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk ordusunun Zap’ta ağır darbeler aldığını belirten PKK Merkez Komitesi Üyesi Xalide Engizek, "Pençe-Kilit adındaki operasyonla Zap'a gelen Türk devletinin kendisi Zap’ta kilitlendi artık ne ilerleyebiliyor ne de geri adım atabiliyor” dedi.

-İmralı’daki direnişi kıramayanların, tecrit sistemi ve saldırılarla Kürt halkının iradesini kırmak istediğini kaydeden Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Ferzende Munzur, sonuç alamayacaklarını söyledi. 

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Özgür Erol, “Abdullah Öcalan’ın halkların ortak yaşamı için her zaman derinlikli ve ciddi çalışmalarda bulunduğunu, Kürt sorununa dönük kapsamlı çözüm önerileri geliştirdiğini söyledi.

-“Biz kendi sinemamızı, kendi halkımızı anlatamazsak bir başkası hiç anlatamaz” esprisiyle 

sinemaya adım attığını belirten Yönetmen Haşim Aydemir, sinemayla özgürlük sürecine katkıda bulunduklarını aktardı.  

-AKP Başkanı ve Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın 22 yıllık iktidarında Van halkı yoksullaştı, ticaret, hayvancılık ve tarım bitme noktasına geldi. 

Cumartesi, Almanya'da şimdiye kadar yılın en sıcak günüydü. Fransa'daki hava durumu servisi "olağanüstü bir durumdan" bahsediyor; İspanya ise 1950'den bu yana en kötü Haziran sıcak dalgasını yaşıyor.

-Bilim insanları, tüm Güneş Sistemimizin ufkunun arkasına sığabileceği kadar büyük bir kara delik bulduklarını iddia ediyor. Space.com, yeni keşfedilen kara deliğin Samanyolu'nun merkezindeki kara delikten 500 kat daha büyük olduğunu ve ışığın bile deliğin çekiminden kaçamayacağını bildirdi.