Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

GÜNDEM 2 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Şahsımda Avrupa’nın demokratik ve hukuk ölçülerine ağır bir ihanet söz konusudur. İtalya’da Roma İstinaf Mahkemesi iltica hakkımı kabul etmiştir. Bu durumda benim eşine ender rastlanan yöntemlerle Avrupa’nın dışına atılmamda rolü olan tüm devlet kurumları ve temsilcileri suç işlemişlerdir. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-8. Bölüm

- Avaşîn’in Werxelê Alanı’ndaki gerillalar, Türk ordusunun tüm kirli yöntemlerine rağmen direndiklerini belirterek, bu direnişin intikam ve saldırı hamlesine dönüşeceğini vurguladı.

- Avukatlığın yönetenlere karşı yönetilenleri temsil eden bir meslek olduğunu hatırlatan Avukat Sezin Uçar, İstanbul Barosu seçimlerinde Özgürlükçü Demokrat Avukatlar grubunun başkan adayı.

-40 yıllık yayın hayatını tamamlamak üzere olan Serxwebûn gazetesinin 477'nci sayısı, “Devrimci Halk Savaşını Büyüterek 'Özgürlük Zamanı' Hamlesini Zaferle Taçlandıracağız” manşeti ile çıktı.

-Çin-Tayvan arasında gerginlik tırmanıyor. Çin, bölgedeki gerginlik artmaya devam ederken Tayvan hava sahasına 25 uçak gönderdi .

-- Pamukkale travertenlerini andıran Başkale travertenleri, Van’ın henüz yeni yeni keşfedilen doğa güzelliklerinden biri.

- Kanarya Adaları'ndan La Palma'daki Cumbre Vieja sıradağlarında lav püskürten yanardağ, iki çatlak daha açtı ve yetkililer, bölgede "yoğun volkanik aktivite" bildirdi.

- Yeni araştırmalara göre, iklim değişmeye devam ettikçe Dünya daha az ışık yansıtıyor.