GÜNDEM 2 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan YJA Star ve HPG gerillaları, "Rêber Apo'nun özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

-Günümüzün alternatif düşünce dünyasının önemli isimlerinden siyaset bilimci ve yazar Dr. Dario Azzelini, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle Türkiye’deki bütün toplum susturulmak isteniyor” dedi.

-İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat, AKP-MHP iktidarının yasa dışı davrandığını, açlık grevlerinin kritik safhaya gittiğini ifade etti.

-Çocukları gerillada yaşamını yitiren ailelere açılan tazminat davalarının dosyalarına ilişkin konuşan Av. Muhittin Muğuç, "Haksız fiilin gerçekleşmesi, suçun sabitliği veya illiyet bağının araştırılması söz konusu olmuyor" dedi.

-Aylık yayın yapan Serxwebûn gazetesi 471. sayısıyla okurlarıyla buluştu. Gazete Mart ayında “8 Mart direnişi Newroz'da zirveleşerek Önderlik ile buluştu” manşeti ile çıktı.

-Küresel ısınmayla birlikte her geçen yıl daha da çoğalan böcekler ve diğer istilacı türlerin dünyadaki biyo çeşitlilik açısından en büyük tehdit olacağı uyarısı yapılıyor.