GÜNDEM 20 EKİM 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önünde başlayan oturma eylemi takip edilecek.

-AP’li 68 milletvekili AP Başkanı Davide Sassoli’ye yazdıkları mektupta, Kuzey Doğu Suriye’de Türk devleti ve çetelerinin işlediği insanlık suçunu incelemesi için heyet gönderme çağrısında bulundu.

-KDP'nin son günlerde Berwarî alanında gerçekleştirdiği toplantılar, 'provokasyon hazırlığı mı yapılıyor' sorusunu akıllara getiriyor.

-Yaylaların büyük kısmını yasaklayan, diğerlerine gidişleri birçok şarta bağlayan devlet, dönüş yolunu da eziyete çevirdi. Hakaretlere cezalar da eşlik ediyor.

-Kadının savaştıkça var olacağını, kendi hakikatini yaratacağını, kavgayla özgürleşen kadının daha da sevileceğini öğreten gerçekliğine minnetle.

-17 Temmuz’da Güney Kürdistan’da idam cezasına çarptırılan Mazlum Dağ ve Abdurahman Er'in aileleri, Güney Kürdistan Bölge Başkanı Nêçîrvan Barzanî’ye yazdıkları açık mektup ile idamı onamama çağrısında bulundu.

-Avrupa Çevre Ajansı (AEE) tarafından yayınlanan son rapora göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki doğal yaşam alanlarının beşte dördü tehlike altında.

-Dünya’nın en tehlikeli yanardağlarından biri olarak bilinen Afrika’daki Nyiragongo’da lav hareketlenmeleri yeniden başlarken, milyonlarca kişinin tehlike altında olduğu bildiriliyor.