GÜNDEM 21 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’de terör devleti kurmak amacıyla saldırı tehditlerinde bulunduğunu belirten YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, “Bu savaş, Efrîn ve Serêkaniyê savaşları gibi olmayacaktır. Gücümüze ve halkımıza karşı hangi saldırı olursa meşru hakkımızla topraklarımızı savunacağız” dedi.

- DAİŞ Şengal'e saldırdıktan sonra Almanya'ya göç eden Ednan Manî, ülke özlemine daha fazla dayanamayarak 8 yıl sonra Şengal'e döndü. Manî, “O yerlerde kalamazdım. Döndüğüm için çok mutluyum. Çünkü kendi ülkem için emek veriyor ve ter döküyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki birkaç yıl içinde Mamîsê'yi yeniden inşa edeceğiz” diyor.

- Demokratik İslam Kongresi (DİK) Üyesi Mele Yusuf Andan, kirli siyasetin din ile karıştırılıp insanlara sunulduğunu belirterek, dinin alet edilmesinin kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

- Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Merve Eren, tek bir yurdun bulunmadığı Bodrum’da, barınma sorunu nedeniyle yüz yüze eğitimin 1 Kasım’a kadar ertelendiğini belirtti.

- Doktorlar, ilk kez bir domuz böbreğini bir insana herhangi reaksiyona neden olmadan nakletmeyi başardı.

-Polonya, diktatör Alexander Lukashenko rejiminden kaçıp AB ülkelerine gelmek isteyen göçmenlerin daha fazla geçişini durdurmak için yüksek duvar inşa edecek.