GÜNDEM 22 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Sömürgeci zorbalığın cesaretini kırıp, hevesini kursağında bırakmak, benzer durumdaki ezilen halklar adına da kazanılmış bir zafer olacaktır. Yeter ki “örgütlü halk yenilmez’’ şiarının gerekleri yerine getirilsin.

-Almanya’nın Türk devletinin işgal saldırıları sonrası “durdurduk” dediği Leopard 2 tanklarının modernizasyon işinin yan firmalar üzerinden gerçekleştiği ortaya çıktı.

-KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, ekonomik ve toplumsal krizin sona ermesi için Türkiye’deki demokrasi ortamının yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

-Rojhilat'ın direnişçi şehirlerinden biri olan Merîvan, tarihi ve kültürü ile örnek gösterilen bir kenttir.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlatılan açlık grevi eylemine dikkat çeken HPG Komutanlarından Mahir Amed, "Açlık grevi bir başkaldırı eylemidir" dedi.

-Afrika’da artan açlık tehlikesi 250 milyon kişiyi etkilerken, bazı bölgelerde daha az emek gerektiren yerel tahıl üretimi sayesinde açlığın boyutları sınırlandırılabilir.

-Çin’de geliştirilen ve deney aşamasında olan yeni bir nükleer enerji reaktörü, gelecekte dünyayı kirletmeden enerji üretiminin sağlanması için önemli bir çalışma olarak görülüyor.