GÜNDEM 23 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Düsseldorf, Fransa’nın başkenti Paris ile Marsilya kentlerindeki eylemler takip edilecek.

-Türk devletinin Garê'ye yönelik saldırısına ilişkin konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, "Erdoğan bir kumar oynadı ve kaybetti. Aslında Garê'yi siyasi bir şova dönüştürmek istedi ama başaramadı" dedi.

-Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından 25 Kasım 2020'de startı verilen 'Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden 100 Bin İmza' kampanyasının İsviçre ayağında toplanan imza sayısı 17 bini aştı.

-Son dönemlerde İran’da idam edilen kadınların sayısında ciddi bir artışın olduğuna dikkat çeken KJAR Koordinasyonu Üyesi Ciwana Sine, “İran’ın kadınları idam ederek toplumu korkutmak istiyor” dedi.

-HDP vekillerinin vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin Kıbrıs'tan Sosyal Demokrasi Hareketi Başkan Yardımcısı Maria Vasiliadou tarafından yapılan açıklamada, dayanışma mesajı verildi.

-Avrupa Parlamentosu (AP) gruplarından Avrupa Birleşik Solu/İskandinav Yeşil Solu (GUE/NGL) adına yapılan açıklamada, Erdoğan rejiminin HDP’ye yönelik son saldırılarına karşı tavır alınması çağrısı yapıldı.

-İskoçya’da iktidardaki parti olan SNP, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin son bulması ve barış görüşmelerinin yeniden başlaması çağrısı yaparken, Londra hükümetinin de HDP’ye karşı baskıları protesto etmesini istedi.

-İsrail hükümeti, 1948’den sonra çoğu Arap ve Balkan ülkelerinden gelen göçmen Yahudilerin ‘kaybolduğu’ savunulan binlerce çocuğu için tazminat ödemeyi kabul etti.