GÜNDEM 23 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-25 Haziran 2012 günü AK önünde Kürt Halk Önderi için başlatılan “Özgürlük Nöbeti” 10. yılını geride bıraktı. “Özgürlük Nöbeti”nin iki emekçisi Helene Dersim ve Rojda Emekçi yaşadıklarını ANF’ye anlattı.

- Türk cezaevlerindeki uygulamaların hak gasplarını aşarak işkence düzeyinde olduğunu belirten HDP’li Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Fatma Kurtulan, bunun ölüme kadar vardırıldığını söyledi.

- Cihan Deniz ve Hüsnü Ablay, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşam, öncü kişilik ve pratikleriyle bir sürece damga vurdu. Hayatlarını, halklarının özgürlük mücadelesine, ülkelerinin sömürgecilikten kurtuluşuna adadılar.

- Türk devletinin kampa yönelik saldırılarla halkı dağıtmayı amaçladığına dikkat çeken Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusuf Kara, “Saldırılara boyun eğmeyecek, Önder Apo’nun özgürlüğüyle zaferimizi taçlandıracağız” vurgusunda bulundu.

-Adeta cezaevini andıran sömürü koşullarına karşı DGD-Sen’de örgütlendikleri için işten çıkarılan Amazon Gebze deposu işçileri, “Biz robot değiliz” diyerek tüm depo işçilerini mücadeleye çağırdı.

- Un ve diğer ürünlere yapılan yüksek zamlar nedeniyle Van’da fırıncılar günlerdir ekmek üretmiyor. Van ve ilçelerinde halk, marketlerde ve fırınlarda ekmek dahi bulamıyor.