GÜNDEM 24 EYLÜL 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK-PAJK Zindan Komiteleri, 24 Eylül 1996’da Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde yapılan katliamda şehit düşenleri ve tüm zindan şehitlerini anarak, mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için İmralı’ya gitmek isteyen avukatlardan Selma Benkhelifa, CPT’nin tavrını eleştirdi ve “Abdullah Öcalan artık özgür olmalı” dedi.

– SMF Sözcüsü Barış Kaya, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın kendini mevcut bileşenle sınırlamayacağını, toplumsal mücadelenin parçası olan bütün dinamikleri kapsamayı ve ortaklaşmayı hedef aldığını söyledi.

-  Los Angeles'tan Beyrut'a, Madrid’den Atina’ya dünyanın tüm sokaklarında İran ve Rojhilat da süren direnişe desteklerini gösterdi.

- Van Çevre Derneği (ÇEV-DER) Başkanı Ali Kalçık, Kürdistan’da barajlar, madenler, yollar, duvarlar, hemen hemen her şeyin ‘güvenlik’ amacıyla yapıldığını, bu faaliyetlerinin çoğunun da hukuksuz olduğunu söyledi.

- Birçok Avrupa ülkesinde Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde Tahran’da Jîna Emînî’nin katledilmesi dolayısıyla protesto ve ülkede direnişte olan kadınlarla dayanışma eylemleri düzenlenecek.