GÜNDEM 25 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya ve Fransa’da düzenlenen nöbet eylemleri takip edilecek.

-Dersim’den Halepçe’ye sömürgeci güçlerin vazgeçilmez silahı olan kimyasal gazlar bu kez Garê’de kullanıldı. Türk ordusunun envanterinde yasaklı kimyasal silahlar ve gazlar bulunduğunun tespit edilmesine rağmen uluslararası kuruluşlar sessiz.

-Amed’de 15 Şubat günü kardeşi tarafından katledilen Gülistan Şaylemez için açıklama yapan Avrupa’daki birçok kadın kurumu ve örgütü “Çocuk yaşında evlendirilen Gülistan Şaylemez’de maalesef aile gericiliğinin kurbanı olmuştur” dedi.

-HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, iktidarın partisine yönelik saldırılarının, korku ve telaştan kaynaklandığını söyleyerek, “Haklı olan biziz, doğru bir yerde duruyoruz ve geri adım atmayacağız” dedi.

-Son dönemlerde AKP-MHP iktidarının HDP’ye yönelik arttığı baskıları kınayan Alman Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping, baskıların son bulması için Dışişleri Bakanı Maas’ın harekete geçmesini istedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen oturma eylemi sırasında polis keyfi şekilde Asurilerin ulusal bayrağının açılmasına izin vermedi.

-AB’nin 19 üst düzey yetkilisine yaptırım uygulaması kararına cevap veren Venezuela yönetimi, birliğin Caracas’taki büyükelçisinin ülkeyi terk etmesini istedi.

-Almanya’da yargılanan Suriye rejiminin eski ajanlarından birine ‘insanlığa karşı suç işlemekten’ hapis cezası verilirken, ilk kez bir ülkede rejim üyelerine yönelik bir cezalandırma kararı alınmış oldu.

-Avrupa Birliği (AB) özellikle salgın ortamında giderek artan online platformlar üzerinden hizmetlerde çalışan bireylerin sosyal güvenlik haklarının sağlanması konusunda müzakerelere başlayacak.