GÜNDEM 25 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Zindan direnişine dikkat çeken İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve Marmara TUHAY-DER Eşbaşkanı Hüsnü Taş, tecridin toplumsal mücadele ve direnişin sahiplenilmesiyle kalkacağını belirtti.

-Suriye Anayasa Komitesi 5'inci kez Cenevre'de toplanırken, BM Suriye Temsilcisi Peterson, umutsuzca "uluslararası işbirliği" çağrısı yaptı. Muhalefetteki bloklar arasında ise Türk devleti ve İhvan'dan dolayı görüş ayrılıkları yaşanıyor.

-Hewremanlı gerillalar, yurtları Hewreman’ı, insanı, kültürü, doğası ve bereketiyle anlatarak, bütünüyle direnmenin önemini vurguladı.

-Son yıllarda birçok radikal İslamcı saldırının yaşandığı Fransa’da Ekim ayında bir öğretmenin başının kesilerek katledilmesi ardından hazırlanan ‘Fransa İslam’ı İlkeler Şartı’nı imzalayan ve imzalamayan kuruluşlara yönelik tartışmalar sürüyor.

-Portekiz’de yapılan seçimlerde mevcut Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın ilk turda seçimi kazandığı bildiriliyor.

-Batı Afrika’da cihatçı çetelerin hedefindeki ülkelerden Mali’de düzenlenen son saldırıda en az 6 asker yaşamını yitirdi.