GÜNDEM 26 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya ve Fransa’da düzenlenen nöbet eylemleri takip edilecek.

-HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yeni anayasa, seçim kanunu değişikliği, HDP’nin tasfiyesi tartışmalarının tamamının, olası bir seçime yönelik muhalefeti dizayn etme çabası olduğunu söyledi.

-Ekvator'da yapılan başkanlık ve meclis seçimlerinin ardından yerli halk seçim hilelerinden kuşku duyuyor. Seçimde oyların çalındığına dair tartışmalar sürerken, ikinci tur için ‘Nulo’ kampanyası da güçlü bir ihtimal.

-Yüksekova'da Necmettin Fendik’i evinde katleden polis hakkında yürütülen yargılamada hazırlanan bilirkişi raporunda, cinayetin yeniden soruşturulması ve olay yerinde keşif yapılması talep edildi.

-Öz yönetim direnişlerinin yaşandığı kentlerde fuhuş, uyuşturucu, şans oyunları ve ajanlaştırma faaliyetleri, bizzat emniyet müdürlüklerinde kurulan masalar tarafından yönetiliyor.

-Fransa’da nükleer santrallerin işletme sürelerinin 50 yıla çıkarılmasına tepki gösteren Greenpeace France, ciddi kaza risklerine yol açılmasının yanı sıra yenilenebilir enerjilerin yeterince desteklenmemesini eleştiriyor.

-Bologna Üniversitesi ile London University College bünyesindeki araştırmacılar tarafından yapılan ortak çalışmada, cep telefonlarının bilinenden çok fazla kişisel bilgileri topladığını ve analiz ettiğini ortaya koyuyor.