GÜNDEM 26 HAZİRAN 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Haziran şehitlerini anarken, “Haziran Fedailik Ayında HPG ve YJA-Star güçlerimizin devrimci direnişi zirve yapmış bulunuyor” dedi; herkesi gerilla direnişi etrafında kenetlenmeye ve 50. Yıl Hamlesini güçlendirmeye çağırdı. 

- Zap’taki savaş tünellerinde işgalci orduya karşı savaşan HPG gerillası Rêbêr Kobanê “Düşman burada yenilecek. Düşmanı sadece durdurmakla kalmayacağız, geldiklerine pişman ettireceğiz” dedi.

-18 Haziran günü iki koldan Efrîn’e, ayrıca Cerablus ve Bab’a giren HTŞ, girdiği hiçbir alandan çıkmadı. HTŞ, artık Türk devleti onayıyla partneri Ahrar Şam’ın ismiyle Fırat’ın batısındaki işgal bölgelerine yerleşmiş durumda.

-Îsmaîlê Dêrîkî, komünist bir devrimciydi. 1979'da üniversitede Kürdistan'ın özgürlüğü için ideolojik bir grup kurdu. 1981'de PKK ile tanıştı ve grubuyla birlikte PKK’ye katıldı. PKK'nin stratejik öncülerinden Îsmaîlê Dêrîkî'nin öyküsü...

- Van’da kayyum belediyesinin Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van ziyareti nedeniyle 2 günlük araç kiralama hizmet alım ihalesi yaptığı ve bu ihaleyi 2 milyon 500 bin TL karşılığında AKP’li firmalara verdiği ortaya çıktı.

- Türkiye tarihinin en büyük sansür yasasıyla karşı karşıya olduklarını belirten gazeteci Faruk Balıkçı, “Gazetecilerin işlevsiz hale getirileceği bir adımdır. Hapishaneler gazetecilerle dolacak, mesleği bırakanlar artacak” dedi.

- Ekvador, yaşam maliyeti krizi üzerine iki hafta süren protestoların ardından durma noktasına geldi. Bir yerli federasyonu tarafından başlatılan gösteriler sırasında yollar kapatıldı, araçlar ateşe verildi ve polis göz yaşartıcı gaz kullandı.