GÜNDEM 26 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinden dokuzuncu yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Dortmund kentinden gelen yeni grup devraldı.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan TJK-E, “Bu işgal saldırılarına karşı direnmek sadece gerillanın değil ‘onurlu ve özgür yaşamak istiyorum’ diyen her Kürdün, her kadının, her sosyalistin, tüm bölge halklarının ve demokratik kamuoyunun bir sorumluluğudur” dedi.

-Bakur halkının serhildanları ve sınır nöbetiyle Kobanê Direnişi'ne ruh olduğunu belirten Kobanê Direnişçileri, "Kobanê Direnişi tüm insanlığı korudu. Yargılanması gereken direniş ve HDP değil DAİŞ ve DAİŞ’e destek verenlerdir" diye konuştular.

-İç ve dış kamuoyunda zorlanan AKP’nin, daha önce de reform söylemlerini birçok sefer dile getirdiğini belirten KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Reform söylemi yeni saldırıların parolası" dedi.

-Sigara kullanımını tümüyle sonlandırmak isteyen Yeni Zelanda’da da hükümet 2004 sonrasında doğanlara sigara yasağı getiren bir uygulamaya geçmek isterken, bu tür önlemlerin etkisine dair şüpheler yok değil.

-Kudüs’te günlerdir devam eden çatışmalardan sonra İsrail polisi, Filistinlilere kapatılan bir bölgeye girişlere yeniden izin verdi.

-Afganistan’da güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen farklı saldırılarda en az 12 polisin yaşamını yitirdiği duyuruldu.