GÜNDEM 28 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumuna ilişkin her bilgiyi ciddiye aldıklarını söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Önderliğe uygulanan tecridin sona ermesi ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadele daha da yükseltilmeli" dedi.

-Fransız Anti Kapitalist Parti, Fransız polisinin Kürtlere yönelik düzenlediği baskın ve tutuklamaları kınadı.

-Jibo Azadiyê (Özgürlük Uğruna) filmi, Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de Türkçe alt yazı seçeneği ile izlenebilecek.

-TEV-ÇAND Komitesi üyesi Orhan Kendal 21-28 Ocak tarihleri arasında yapılan konferansa ilişkin yazdığı analizde, “Kapsamlı bir hazırlıktan sonra yaptığımız bu konferansın dört parça Kürdistan ve ülke dışındaki alanlarda yürütülen kültür ve sanat çalışmalarımıza önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Aynı zamanda konferansımız düşmanın tüm saldırılarına cevap olma anlamında da önemli ve anlamlı bir çalışma olmuştur” dedi.

-İsveç Sol Parti Uppsala Bölge Kongresi'nde Türk devletinin HDP'ye yönelik saldırıları kınandı ve parti delegeleri ellerinde taşıdıkları ”Ellerinizi HDP'den çekin” yazılı dövizler taşıyarak HDP'ye destek verdi.

-HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, iktidarın elindeki yargıyla HDP kapatabileceğini, ancak istediği sonucu alamayacağını belirterek, “HDP'ye saldırarak seçime gitmek istiyorsa Kürtler ikinci bir dersi verecektir” dedi.