GÜNDEM 28 MART 2025
Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar
- Önder Apo’nun 27 Şubat çağrısının ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.
- Türkiye’de onlarca yıldır süregelen Kürt sorununun çözümü için bir fırsat doğduğunu belirten Avusturyalı siyasetçiler ve diplomatlar, Önder Apo'nun derhal serbest bırakılması ve Türk devletinin barışa yönelik adım atması gerektiğini vurguladı.
- İşgalci Türk devletiinin Medya Savunma Alanları ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.
- İstanbul Saraçhane'de eylemleri takip eden 7 gazetecinin tutuklanmasını değerlendiren DFG Eş Başkanı Selman Çiçek, “Meslektaşlarımız, eylemlerde iktidar eliyle gerçekleşen işkenceyi kamuoyuna duyurdukları için tutuklandı” dedi.
- Süreç zorlu ve sancılı geçmesine rağmen PKK kurulmuş ve mücadele zamanla savaşan halk gerçekliğine, yani devrimci halk savaşına doğru evriliyordu. Gülistan Cihan’ın yazı dizisinin ikinci bölümü
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.
- Mücadele tarzı, cesareti, direnişi ve fedakarlığıyla yoldaşlarına örnek olan gerilla Cîhan Hîvron, hep hatırlanacak. Kürt kadınlarının direniş destanlarında, özgürlük mücadelesinin kahramanları arasında adı büyük bir onurla anılacak. Dilara Nurhaq’ın yazısı