GÜNDEM 29 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık: HDP'yi kapatsalar da kapatmasalar da artık AKP-MHP iktidarını sürdüremez, sonları geldi. Garê direnişi, 8 Mart ve Newroz'da bu açıkça belli oldu.

-Newroz ve Garê direnişinin, ‘Çöktürme Planı’nın başarısızlığını kanıtladığını belirten Karayılan, “Hiçbir soykırım planları, Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi karşısında başarıya ulaşamaz, sonuç alamaz. Bunu herkes bilmeli” dedi.

-HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Yılmıyorum, geri adım atmıyorum. Büyük bir inanç ve aşkla halkın hakkını savunuyorum. Cezaevine atsalar orada da nöbeti sürdüreceğim” dedi.

-Hol kampında başlatılan operasyon takip edilecek.

-Kapatma davasının ilk incelemesi 31 Mart’ta görülecek HDP’liler partinin kadınlar, işçiler, gençler ile tüm halklar için umut olduğunu ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini yineliyor.

-İç Güvenlik Güçleri tarafından Hol Kampı’nda başlatılan “İnsani ve Güvenlik Operasyonundan” ANF kameralarına yansıyanlar.

-YPG Sözcüsü Nuri Mehmud: Hol Kampı’nda çok sayıda tehlikeli kişinin bulunduğu bilgisi üzerine operasyon başlatıldı. Teröristlerin yerleri tespit edildi. Yaklaşık 15 gün sürecek operasyonla kamptaki DAİŞ zihniyetini bitirmeyi hedefliyoruz.