GÜNDEM 3 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- NATO’nun verdiği kararın Kürtlere dönük yeni bir konseptin parçası olduğuna dikkat çeken PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, “29 Haziran ve İsveç tesadüf değil. Kürdistan’a dönük işgal saldırılarına yeşil ışık yaktılar” dedi.

- Zalimin zulmüne karşı başı dik yürüdüler ölümün üstüne. 8 fedai gerillaydı onlar. İnsanlığın yüz akı, vicdanı ve kurtuluş mirası oldular. Onlar şehadetleriyle en büyük zafere ulaştı.

- Kürt Özgürlük Mücadelesine adadığı yaşamını Şengal halkına ses olmakla sürdüren Nûjiyan Erhan’ın belgeselini yapan mücadele arkadaşı Jînda Asmen, “Her şey bir sorumluluk ve arkadaşlığın devamı temelinde gelişti” dedi.

-YJA Star gerillaları Sorxwîn Serhad ve Stêra Ararat, havan silahı ile gerçekleştirdikleri eylemlerin Türk askerlerini psikolojisini alt üst ettiğini söyledi. 

-Türk devletinin işgal saldırılarına karşı şehit Zîlan'ın yarattığı direniş ruhu ile savaştıklarını söyleyen HPG ve YJA Star gerillaları, "Mücadelemizle, direnişimizle heval Zîlan'ın çizgisine layık olmalıyız" dedi.