GÜNDEM 31 MART 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde 9’uncu yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Stuttgart kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin siyasi mesaj olduğunu belirten ÖHD Eş Genel Başkanı Av. Bünyamin Şeker, "Devlet, telefon görüşmesine izin vererek tecrit söylemlerini ortadan kaldırmak istiyor" dedi.

-Dibis köyü sakinleri: Türk devleti hem topraklarımızı işgal ediyor hem de bizi köylerimizden göç ettirmek için her gün saldırıyor.

-Tecritle anayasanın da çiğnendiğini belirten HDP Milletvekili Koç, AKP/MHP hükümetini anayasa ve yasalara uymaya davet etti.

-“Ben Şiyar Deniz; umut yolunda bir yolcu ve onur yolunda bir savaşçı. Adım adım, ilmek ilmek yürüdüm. Dağların yolunu aldım, yüreklere aktım, ölümsüzlüğü tercihi ettim. Cana can olmayı öğrendim.”

-Birçok ülkenin katıldığı Brüksel Suriye Konferansı’nda Suriyeli mülteciler için 6,4 milyar dolarlık insani yardımda uzlaşılırken, BM’nin hedeflediği miktarın çok altında kalındığı duyuruldu.

-Advancing earth and space science adlı kuruluş tarafından yaptırılan araştırmaya göre, küresel ısınmanın sonucu olarak yaz günlerinde dikkat çeken bir artış yaşanıyor.

-Fas’ta bir Fransız okulunda çocuklara gösterilen ırkçı ve cinsiyetçi resimler nedeniyle tepkiler yükseliyor.