GÜNDEM 4 ARALIK 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İmralı’daki durumu yerinde görmek için birçok kez başvuruda bulunduğunu bildiren AKPM üyesi Alman parlamenter Andrej Hunko, “Türk makamları ziyaretin gerçekleşmesini engelliyor. İmralı, hiçbir şekilde AİHS’nin standartlarına uygun değil” dedi.

- Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridin de komplo gibi uluslararası bir tasarruf olduğunu belirten HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Avrupa Konseyi ve CPT’nin kayıtsızlığının bununla ilgili olduğunu söyledi.

- İç Güvenlik Güçleri, Hol Kampı’na silah ve mühimmat aktarmaya çalışırken yakaladığı çete elemanları, Türk işgali altındaki Girê Spî’den getirildiğini ve devamını da beklediklerini itiraf etti.

- Tüm Bel-Sen Merkez Kadın Sekreteri Nazife Bayrak Tosu, kayyumla gasp edilmiş DBP ve HDP belediyelerinde çalışan kadın kamu emekçileriyle yapılan anketin korku iklimini gözler önüne serdiğini belirtti.

- İki aydır sürdürdükleri çadır eyleminin bir şeref ve onur eylemi olduğunu kaydeden, Said El Habib, Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm halkları eyleme dahil olup tutum sergilemeye çağırdı.

- Türk devletinin talan ettiği Amed’in Sur ilçesine bağlı 6 mahalleden biri olan Savaş Mahallesi’nin eski muhtarı Lokman Bakır, Sur’da çadır açıp yaşamaya razı olduğunu söyledi.

- Ülkeyi mafya devleti haline getiren AKP'nin atadığı bürokratlar da emekçilere ve halka saldırıyor. Van İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Fatih Taman, sağlık emekçilerini belinde taşıdığı silahla tehdit ediyor.