GÜNDEM 6 EKİM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-  Türkiye’nin politik koşulları ve karar organları hazır olsaydı, AİHM’nin benimle ilgili karar sürecine girmeden önce, Türkiye ile sorunlara ve AİHS’ye aykırı hususlara karşılıklı diyalog yoluyla çözüm aramak tercihim olurdu. -Abdullah Öcalan’ın kaleminden-12. Bölüm

- Stêrk Tv'de yayınlanan özel programa katılan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim uluslararası komployu, gerillanın direnişini, KDP'nin gerillaya karşı düşmaca tutumunu, Türk devletinin kimyasal saldırılarını ve uluslar arası devletlerin kimyasal silah kullanımına karşı sessizliğini değerlendirdi.

- KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan, kadın gerillaların tarihte hiç yapılmadığı kadar eylem yaptığını; bunun kadın ordulaşmasının yeni bir evresi, kadın tarihi açısından yeni bir durum olduğunu söyledi.

- PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Türk işgaline son verilmesinin hayatiyetine işaret ederek, siyasi, örgütsel ve askeri çalışmaların tamamının bu doğrultuda olması gerektiğini söyledi.

- YPJ komutanları, KDP’nin Şengal’e güç gönderme girişimine tepki göstererek, “Şengal’i savunmak, Rojava’yı savunmaktır. Rojava için stratejik, bizim için kutsaldır” dedi.

- Avaşin’in Werxelê Direniş alanında işgalci Türk devletinin kullandığı patlayıcıları ele geçiren gerillalar, etkisiz hale getirdikten sonra onlara karşı kullanıyor.

-Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 10 yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti 485.haftasında devam ediyor. Yeni haftasında Almanya’nın Darmstadt kentinde bir grup yurtseverin sürdürdüğü eylemi, Avrupa Parlamenterlerinden oluşan Kürt Dostluk Grubu ziyaret etti.

- Freiburg’da bir araya gelen gençler, faşizme, ihanete, tecride karşı Werin Cenga Azadiyê kapsamında gençleri direnişe çağırdı.

- Salı günü yayınlanan rapora göre, Fransa'daki Katolik din adamlarının üyeleri, son yetmiş yılda tahmini 216 bin küçük çocuğa cinsel saldırıda bulundu.