GÜNDEM 7 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Açlık grevinde olan tutsakların direnişine dikkat çeken KCK Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahi, tutsakların mücadelesine destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Kürt halkı örgütlü mücadele ettiği sürece başaramayacağı bir şey yoktur" dedi.

-Türk polisi, Kürtlerin gözaltı ve tutuklamalarına gerekçe yapılan 'gizli tanık' ifadelerinin kurmaca olduğunu itiraf etti. Mahkemeye yanıt veren Diyarbakır Emniyeti, "Böyle bir gizli tanık yok" dedi.

-Ağrı'nın Patnos ilçesinde 16 çocuklu bir ailede doğan İbrahim Temel, Çanakkale'ye göç eder. Özyönetim sürecinde Cizre'de direnen İbrahim Temel, Çanakkale'den Cizre'ye uzanan bir hakikat arayışçısı olur.

-1961 yılında Güney'de başlayan halk ayaklanmasına katılan ve defalarca Melle Mustafa Barzani’yle görüşen Hacı Resul, bugün KDP ve ENKS’nin Kürt düşmanı Türk devletiyle işbirliği yaparak Kürtlere karşı büyük bir ihanet içinde olduğunu söyledi.

-İran’ın ülkenin en büyük dini azınlığa yönelik baskı ve saldırıları İsveç Parlamentosu'nda ele alınarak tartışıldı. İsveç Hükümeti'nden Bahailere yönelik saldırıların son bulması için girişimde bulunması istendi.

-ABD’nin Texas eyaletinde kaçak olarak ülkeye geldikleri için tutuklanan göçmenler herhangi bir belge verilmeden bırakılıyor.