GÜNDEM 8 ŞUBAT 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Yunanlı yazar Kazancakis, ‘İsa’nın Yeniden Çarmıha Gerilmesi’ romanını çoktan yazmıştır. Ama benim konumum bireysel değildir. Önderliğine ölümüne bağlı milyonlarca özgür iradeli Kürt’e de çarmıha gerilme eylemi uygulanmıştır.

-Kürdistanlılar uluslararası komplonun 22 yılında verdikleri mesajda, “Bu yıl Önder Apo’nun özgürlük yılı olacaktır” dedi.

-Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, CPT’nin Türkiye’ye son gelişinde İmralı Cezaevi’ni ziyaret etmeyerek, uluslararası egemen hukuk ve siyasetin, tecrit ve Kürt sorunundaki çözümsüzlüğün sürdürülmesinde sorumlu olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti gençler devraldı.

-Süleymaniye Vali Yardımcısı ve kadın hakları avukatı Leyla Omer Ali, “Bizler Rojava kadınlarında güç alarak, herhangi bir savaş durumunda onlar gibi bizler de toprağımızı savunabilmeliyiz” dedi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Eşbaşkanı Mustafa Karabudak, en son Tokat’ta Alevi köylerinin işaretlenmesinin, devlet politikasının sonucu olduğunu söyledi.

-Özdal, AKP’nin Kürdistan’da kayyumlarla kazandığı tecrübelerden yola çıkarak bunu tüm Türkiye’ye uyguladığını söylerken; iktidarın geleceğe dair bir vaadi olmadığın da altını çiziyor.

-İsveç 21 bin öğretim üyesini temsil eden SULF Federasyonu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

-İktidarın, üniversiteleri tamamen tahakküm altına almak için başlattığı kayyum/kadrolaşmanın bariz örneklerinden biri de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Yönetim kadrosunun neredeyse tamamı kayyum.