GÜNDEM 8 MAYIS 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları takip edilecek.

-21 yılda dört farklı yere gömülen, ailesinden kaçırılan Nalin Mardin, 21 yıl önce şehit düşerken ayağında bulunan çorabıyla bir plastik kutuda ailesine verildi.

-HPG Gerillası Canşer Botan, gerillanın büyük bir direnişle işgalci Türk devleti karşısına çıktığını belirtti ve "Her mevzide düşman saldırılarına karşı hazırız" dedi.

-Hüda Kaya hayatının büyük çoğunluğunu hem bir kadın olarak ayakta kalmaya çalışarak hem de inanç, özgürlük ve insan hakları mücadeleleri vererek geçirmiş biri. O hala tüm baskılara rağmen HDP’de siyaset yapmaya deva ediyor.

-Xakurkê'nin gerilla için cennet bir bölge olduğunu söyleyen YJA Star gerillası Roj Argeş, "Xakurkê alanında yeniden doğduğumu hissediyorum. Bu coğrafyada kişiliğimin farkına vardım, kendimi tanıdım" dedi.

-Mısır Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmed Al Qawisni, Mısır-Türkiye arasındaki görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Mısır’ın her koşulda bölgesel çıkarlarını koruyacağını söyledi.

-Geçtiğimiz ay yoğun çatışmalara sahne olan Kudüs’te dün gece de polis ile Filistinliler arasında çıkan  yüzlerce kişi yaralandı.

-Suriye’de aralarında İranlı milislerin de olduğu gruplara yönelik İsrail tarafından düzenlendiği iddia edilen hava saldırılarında çok sayıda ölü olduğu bildiriliyor.

-Kanada’da son yıllarda ortaya çıkan ve beyne zarar veren bir hastalık endişeye neden olurken, hastalığın nedenlerinin bilinmemesi de bu endişeleri artırıyor.