GÜNDEM 9 NİSAN 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevi takip edilecek.

-Şengal'deki eylem çadırını ziyaret eden Irak Parlamentosu milletvekili Yûsra Recep, Irak yasasına göre Şengal halkının özerk yaşama ve kendilerini koruma hakları olduğunu belirtti.

-Tevgera Azadî Yönetim Kurulu üyesi Ronak Mecid, Şengal’in huzur ve barışı temsil ettiğini belirterek tüm siyasi çevreleri Şengal halkının taleplerini desteklemeye çağırdı.

-Kürt halkının yiğit evlatları birer korku seli gibi yürüdüler düşmanın üzerine. Ser verip sır vermediler. İşte o erenlerden biri de gerilla Şoreş Tatvan’dı. Özgürlük hareketinin bir neferi olan Şoreş, kahramanca direnerek ölümsüzler kervanına katıldı.

-Fransa’da tartışmaların odağındaki Milli Görüş camisinin finansmanı kararı ardından hükümet ve Senato, bu tür finansmanların önceden devlete bildirilmesi şartını getirecek.

-Mısır’da yapılan arkeolojik çalışmalar neticesinde ülkenin Antik döneme ait en büyük kentinin bulunduğu duyuruldu.

-Cezayir’de sisteme karşı mücadelelerini sürdüren Hirak hareketi mensubu gençlere yönelik baskılar sürerken, işkence gördüklerini beyan eden 5 aktivist daha hapse atıldı.